torstai 27. maaliskuuta 2014

Kuulumisia

Taas on näemmä kulunut melko pitkä aika edellisestä blogipäivityksestä. Pikakelataan siis viime aikaiset kuulumiset.. :)

Edellisessä postauksessa mainitsin näyttelykauden korkkaamisesta. Viime vuoden puolella pyörähdettiin erkkarin lisäksi ainoastaan Nordic Winnerissä, jossa Salvon sijoitus oli hieno JUK3 ERI. Tuomarin kommentit olivat vähintäänkin huvittavia, kun kehässä liitelevästä ja töhöttävästä appensällistä käytetään esimerkiksi termiä "touhukas" :) Tässäpä koko sanallinen arvostelu: "Iloinen ja touhukas nuori herra, jolla on erittäin hyvät mittasuhteet. Vielä ilmava, mutta hyvät raamit. Hyvät pään linjat, mutta kapea. Miellyttävä ilme. Hyvät korvat. Hyvä raajarakenne ja luusto. Hyvä ylälinja ja erinomainen häntä. Liikkuu erittäin hyvin. Hyvä karva ja väri."


Seuraava näyttelykohde meillä on todennäköisesti Tampereen KV 3.5., ellei sitä ennen eksytä johonkin mätsäriin vielä muistelemaan kehäkäytöstä. Näyttely on samalla sveitsinpaimenkoirien erikoisnäyttelyä vastaava näyttely. Erkkari on tänä vuonna keskellä viikkoa (7.8.) Hyvinkäällä, joten voi olla, ettei sinne ehditä mukaan.


Käytöstä täytyisi Salvon kanssa muistella vähän muutenkin, sillä jostain on nyt löytynyt kevään kunniaksi vaihdelaatikosta ihan uusi ärrimörriäis/keväthurmos-vaihde, jonka ansiosta hihnalenkit ovat vähintäänkin mielenkiintoisia, kun jokaista puskaa täytyisi käydä haistelemassa, ja vastaantulevat lajitoveritkin kiinnostais ihan hirmuisesti. Samoin myös esimerkiksi kynsien leikkuusta Salvo on näemmä päättänyt, että se onkin ihan tyhmää hommaa, eikä arvon herra malttaisi millään odotella, että kaikki kynnet on leikattu. Välillä teinihirviö kiristelee hermoja oikein viimeisen päälle, mutta eipä se auta muuta kuin neuvotella asiat uusiksi, ja toivoa että tällä kertaa ne jäisi päähän edes vähäksi aikaa.. :)


Viime aikoina on työt ja muu elämä ajaneet Salvon kanssa harrastamisen ohi, ja treenailu on jäänyt melko vähälle. Varmasti siitäkin syystä tuo ärrimurriainen meinaa tunkea läpi muuten maailman parhaan tyypin luonteesta. Jatkossa olisi tarkoitus kuitenkin lähteä Salvon kanssa tokoilemaan, kunhan löydetään meille sopiva kurssi tai porukka. Itseäni tokoa enemmän kiinnostaisi rally-toko, koska siinä ei taideta ihan niin paljoa natseilla sääntöjen kanssa, ja muutenkin vaikuttaa jotenkin rennommalta touhulta :) Mitään kisatavotteita meillä ei ole, vaan lähinnä omaksi iloksi ja yhteisenä touhuna noita olisi tarkoitus lähteä kokeilemaan. Vähitellen alkaa olemaan maastokin jälkikunnossa, joten jälkihommissakin varmasti aktivoidutaan kevään myötä. Pulkanvetoakin testailtiin varovasti kevään viimeisillä hangilla, eikä Salvo ollut moksiskaan, kun sai peräänsä vedettäväksi pulkan, jonka kyytiin oli lastattu polttopuita! Ensi talvena Salvo harjoittelee kuulema valjakkohiihtoa.. Mene ja tiedä :)


Terveysasioistakin täytyy vielä tähän loppuun mainita, että jo valmiiksi täydellinen koira on nyt ihan virallisesti todettu myös luustoltaan täydelliseksi :) Jokunen viikko sitten kävimme Salvon kanssa 1-vuotiskuvauksissa Eläinystäväsi Lääkärin Juha Kalliolla. Reissulla kuvattiin kyynärät, lonkat, polvet, olat ja selkä. Polvet ja kyynärät olivat molemmat 0/0, ja selkä sekä olat kuvattiin molemmat terveiksi. Kennelliittoon lonkkalausunto lähti A/B:nä, mutta tuli takaisin A/A:na, joten ihan on priimatavaraa tämä meidän mörriäinen :) Hyvin kulmautuneesta ja mahtavalla luonteella varustellusta appenzellista lähti eläinlääkäriltä kasvattajalle vielä erityismaininta :)


Siinäpä ne tärkeimmät kuulumiset kai olikin. Ehkä joskus intoudun päivittelemään tänne asioita vähän useamminkin.. :)

3 kommenttia:

 1. Ja kertaakaan vielä en ole onnistunu teitä bongaan, vaikkei tää citi ihan kovin suuri ole kyll ;)
  Missäs muuten reenailette?

  Ja onnittelut hienoista terveystuloksista! :D

  VastaaPoista
 2. Tällä hetkellä reenaillaan ihan keskenämme kotosalla. Jälkeä treenitään lähimetsikössä kans toistaiseksi ihan omaksi huviksi :) Pirkanmaan sennenin pentutottiksessa käytiin, kun Salvo oli ihan pieni, mutta sen jälkeen tuo ohjattu treeniminen on jääny vähän vähemmälle.. :) Niihin lauantain rally-tokoiluihin olis jossain välissä tarkoitus ehtiä osallistumaan. Nyt tuntuu viikonloput täyttyvän aina kaikkea muuta tekemistä siihen tahtiin, että saa nähdä millon sinne oikeesti ehtii.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eihän sitä työssäkäyvä ihminen aina millään jokapaikkaan kerkii :D
   Tuli vaan mieleen, että tulkaa ihmeessä joku tiistai-ilta tutustuun NPKH:n jälkiporukan tottiksiin :) Me reenaillaan tokot/tottikset siellä ja pian alkaa maastokausikin. Niin ja kyllä siellä rallaajiakin on jonakin päivänä reenimässä ;) Ois tosi kiva nähdä Salvo, kun tässä lähellä kuitenkin asustellaan :D
   Myös Pirkanmaan Sennenin toiminnassa ois tarkotus olla tällä kaudella enempi mukana :)

   Poista